روانشناسي

 
 
اموزش تصميم گيري به كودك
|

تصميم گيري يكي از مهم ترين توانايي هاي افراد براي سازگاري در اجتماع و مقابله با مسائل است. به كودكتان بياموزيد تصميم گيري به چه معني است و موقعيت هايي را كه در آن او تصميم هاي درست مي گيرد بشناسيد. كودكان در اغلب اوقات در حال تصميم گيري هستند بدون اينكه خودشان از آن اطلاعي داشته باشند. راههاي مختلفي وجود دارد تا والدين بتوانند به كودكانشان در تصميم گيري هاي صحيح عاقلانه و در موقعيت هاي مختلف كمك كنند:

به كودكتان كمك كنيد تا مشكلي را كه برايش پيش آمده به طور مشخصي تعريف كند. از او سوالاتي بپرسيد تا بفهميد كه او دقيقا مشكل را به چه صورتي مي بيند و مي شنود و نسبت به آن چه احسلسي دارد و در اين ميان چه چيزي بايد تغيير كند.
طوفان فكري نيز يكي از راههاي ممكن است. در اغلب اوقات براي يك مشكل راه هاي مختلفي وجود دارد و تنها يك راه، تنها راه حل ممكن نيست در اين موقعيت والدين مي توانند كمك بزرگي به كودك كنند و راه حل هاي جايگزين را پيشنهاد دهند.
تنها زماني كه كودك بتواند تمام عواقب كار را بررسي كند به او اجازه دهيد كه تصميم گيري كند. بهترين راه حل راه حلي است كه همزمان هم باعث حل مشكل شود و هم باعث شود كه كودك احساس خوبي نسبت به خود داشته باشد.


بعد از اينكه كودكتان براي حل مشكلش تصميم گيري كرد. نتايج آن را ارزيابي كنيد. مثلا از او بپرسيد راه حلي كه انجام دادي آيا نتيجه داد؟ و يا شكست خورد؟چرا؟
تاكتيك هايي را كه باعث مي شوند كودكتان دفعۀ بعد تصميم گيري بهتري داشته باشد بررسي كنيد و آن را با فرزندتان در ميان بگذاريد.
رويكرد مثبتي را ايجاد كنيد كه در آن كودك بتواند چارچوب ها را بشناسد تمام بچه ها بايستي در مقابل رفتارها و كارهايي كه انجام مي دهند مسئوليت پذير باشند. آنها بايد ياد بگيرند كه در كارهاي خود انضباط فردي داشته باشند. براي اين كار والدين به جاي ايكه بيشتر از سيستم تنبيه و تشويق استفاده كنند بهتر است كه اين ميان نقش مربي و يا معلم را بازي كنند. و بهتر است براي اينكه بتوانند كودكانشان كمك كنند تا نظم فردي را ياد بگيرند اين سه ويژگي رفتاري در برقراري نظم داشته باشند.

منبع:كانون مشاوران ايران-اموزش تصميم گيري به كودك



:: ات مرتبط:

:: برچسب‌ها:
نویسنده : ravanshenas4455
تاریخ : 1402/2/24 
زمان : ۰۸
خستگي تصميم گيري | مشكل و خستگي ناشي از تصميم گيري
|

خستگي تصميم گيري، مشكل و خستگي ناشي از تصميم گيري

منظور از خستگي تصميم گيري چه مي باشد و چطور مي تواند از آن اجتناب كرد؟ تصميم گيري از فرآيندهاي ذهني مي باشد كه هر لحظه از زندگي با آن درگير هستيم.

هرروز قبل ازينكه از خواب بلند شويم و چشم باز كنيم بدون آن كه در مورد تصميمات آگاه باشيم و به آن فكر كنيم تصميمات كوچك و بزرگ مختلفي را مي گيريم كه شايد برخي از آن تصميم ها مهم به نظر نيايند و به آن توجه نكنيد.

به عنوان مثال صبحانه چه چيزي بخوريم؟ چه بپوشيم؟ چه كلاسي را انتخاب كنيم؟ چه رنگ مويي بزنيم؟ خانه چه كسي برويم؟ و مواردي از اين قبيل.

اين تصميمات كوچك و بزرگ از كاركردهاي عالي مغز بوده و نياز به انرژي رواني زيادي دارند. امروزه شرايط زندگي به گونه اي است كه تصميمات بسياري در طول روز گرفته مي شود و همين مسئله باعث خستگي تصميم گيري خواهد شد. براي اين كه با مفهوم خستگي تصميم گيري آشنا شويد بهتر است اين مقاله را تا انتها مورد مطالعه قرار دهيد.

خستگي تصميم گيري چيست؟
در طول روز تصميم گيري هاي زيادي بايد انجام شود، اين كار ممكن است دچار خستگي مي شود و بعد از مدتي احساس مي كند كه ديگر نمي تواند گزينه هاي موجود را براي خود سبك و سنگين نمايند و انتخاب درستي داشته باشد به همين دليل دچار سردرگمي مي شود و شك و ترديد به سراغش مي آيد.

در اين شرايط فرد چون در يك دوره طولاني درگير تصميم گيري بوده است ديگر عملكرد سابق را ندارد و نمي تواند به درستي انتخاب كند كه به آن، خستگي تصميم گيري مي گويند.

در اين خصوص تحقيقاتي بر روي قاضيان پرونده ها انجام شده است و اين موضوع مورد بررسي قرار گرفته است.

اين بدين دليل است كه قاضيان پرونده به دليل اين كه مشغله كاري آن ها زياد است و دائما در حال انتخاب و تصميم گيري هستند، بيش از ديگران با خستگي تصميم گيري رو به رو مي شوند و اين مسئله ممكن است قضاوت آن ها را تاحدودي تحت تاثير قرار دهد.

مسئله اي كه در اين جا اهميت دارد و بايد به آن توجه كرد اين است كه برخلاف خستگي جسمي، خستگي تصميم گيري اغلب بدون آگاهي و خواست ما ايجاد مي شود و به مرور بدون آن متوجه شويم دچار سردرگمي در تصميم گيري خواهيم شد و نوعي بي تفاوتي به سراغمان مي آيند، در اين صورت ديگر تمايلي به تصميم گيري جديد نداريم.

تقويت احساسات مثبت
تقويت احساسات مثبت با راهكارهاي ساده
ضرورت آگاهي از خستگي تصميم گيري
خستگي تصميم گيري

آگاهي از خستگي تصميم گيري از اهميت بسياري برخوردار است و مزاياي بسياري را نيز به همراه دارد. به عنوان مثال كسي كه داراي شغل فروشندگي يا طراحي سايت مي باشد.

آگاهي از خستگي تصميم گيري به او كمك مي كند تا بداند مخاطبانش تا چه حد مي توانند در آن واحد موضوعات مختلفي را درك كنند و آن ها را به درستي پردازش نمايند.

اگر تلاش كنيد به طور همزمان اجناس و اطلاعات بسيار زيادي را در اختيار آن ها قرار دهند در حقيقت مشتري نمي تواند اين اطلاعات را مورد پردازش قرار دهد و منجر به خستگي رواني در اين اشخاص مي شود و به طور كلي ممكن است منصرف شود و از بين گزينه هايي متعددي كه براي او گذاشته ايد هيچ كدام را انتخاب كند.

به همين دليل اگر در كار فروش هستيد سعي كنيد مخاطبتان را زير حجم وسيعي از اطلاعات قرار ندهيد و اطلاعات را به صورت تدريجي به او بگوييد و پله به پله به او كمك كنيد و گزينه هاي محدودي را براي او در نظر بگيريد تا بتواند انتخاب راحت تري داشته باشد.

در صورتي كه اين كار به طور حرفه اي انجام شود تاثير گذاري بهتري بر روي افراد خواهد داشت و باعث جذب مشتري مي شود.

اگر در مورد خستگي تصميم گيري آگاهي لازم داشته باشيد اين خود آگاهي كمك بسياري به شما مي كند و از برخي سردرگمي ها رها شده، شك و ترديد شما از بين برود و از بلاتكليفي نجات پيدا خواهيد كرد.

در صورتي كه نتوانستيد اين رفتارتان تغيير دهيد مي توانيد از روانشناس و مشاوره كمك بگيريد تا راهكارهاي لازم را در اختيارتان قرار دهد. هم چنين مشاوره تلفني هم مي تواند گزينه مناسب تري براي حل مشكلات تصميم گيري شما باشد.

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-خستگي تصميم گيري | مشكل و خستگي ناشي از تصميم گيري



:: ات مرتبط:

:: برچسب‌ها:
نویسنده : ravanshenas4455
تاریخ : 1401/4/7 
زمان : ۱۳
روانشناسي ازدواج چه كمكي به ما مي كند؟
|

ازدواج يكي از مهم ترين مسائل زندگي انسان مي باشد و نگراني هاي زيادي را ايجاد مي كند و زوجين قبل از ازدواج بهتر است از روانشناسي ازدواج استفاده كنند تا با بسياري از مسائل آشنا شوند و برخي از آن مسائل براي آن ها مشخص شود، ازدواج موفق و ناموفق بر روي سلامت جسمي و روانشناختي فرد تاثير بسياري دارد.

براي روانشناسان و متخصصان باليني مسائلي مانند كيفيت روابط زناشويي، رضايت زوجين و تاثير آن در سلامت خانواده اهميت بسياري دارد و آن ها بيشتر در مورد موضوعاتي مانند عوامل موثر بر ازدواج و عوامل ارتقا دهنده شرايط كيفي مي پردازند. و آن ها را مورد بررسي قرار مي دهند.

در اين حوزه مسائلي مانند نقش عوامل مادي، فرهنگي و رواني و شخصيتي در تصميم گيري ازدواج مورد بررسي قرار مي گيرد، طرفين بايد قبل از ازدواج مهارت هاي لازم براي ازدواج را ياد بگيرند و آگاهي خود را افزايش دهند.

روانشناسي ازدواج: تاريخچه روانشناسي ازدواج
در ابتدا اين مقاله در خصوص تاريخچه ازدواج مطالبي را بيان مي كنيم و توجه داشته باشيد كه ازدواج مقوله ي پيچيده در دوران بزرگسالي مي باشد، مطالعات علمي و دقيق اين رشته در سال 1930 ميلادي آغاز شد اما در سال 1950 مطالعات دقيق تري بر روي آن صورت گرفت، اولين تحقيقي در اين زمينه منتشر شده است مربوط به روانشناسي ازدواج توسط ترمن و همكارانش بوده است، آن ها سعي داشتند تا تفاوت ازدواج موفق و نا موفق را مورد بررسي قرار دهند و يكي از زمينه هاي روانشناسي ازدواج مربوط به همين موضوع مي باشد.


روانشناسي ازدواج چه كمكي به ما مي كند؟
مباحت مهم در روانشناسي ازدواج
روانشناسي ازدواج شامل دو حوزه كلي مي شود، يكي از آن ها مربوط به مباحثي است كه مربوط به قبل از ازدواج مي باشد، و در واقع تصميم گيري براي ازدواج را در بر مي گيرد، دسته ديگر مربوط به مسائل بعد از ازدواج مي باشد كه بسيار پيچيده تر و گسترده تر است، در صورتي كه شما مباحث مربوط به اين موضوعات را ياد بگيريد و اطلاعاتي در اين خصوص داشته باشيد با راه كارهاي عملي آشنا خواهيد شد و براي بهبود زندگي مشترك تان تلاش خواهيد كرد. در ادامه اين مقاله به توضيح تعدادي از مباحث روانشناسي ازدواج مي پردازيم، ضمن اين كه مباحث مربوط به رشد فردي نيز در همين حوزه جاي مي گيرند.

1. روانشناسي ازدواج: تصميم گيري براي ازدواج
بر اساس مطالبي كه بيان شده است يكي از مباحث روانشناسي ازدواج تصميم گيري براي آن مي باشد كه نقش مهم و حياتي در زندگي شما ايفا مي كنند، در صورتي كه در اين زمينه اطلاعات كافي نداشته باشيد و دست به انتخاب اشتباهي بزنيد در زندگي مشترك با مشكلاتي رو به رو خواهيد شد.

در اين مرحله روانشناسان و مشاوران ازدواج سعي مي كنند به سوالات زير پاسخ دهند:

اين كه هر كس چگونه مي تواند زوج مناسبي براي خود انتخاب كند؟
چه اولويت هايي براي انتخاب همسر بايد در نظر گرفته شود؟
شرايط مادي و خانوادگي تا چه حد اهميت دارند؟
آيا عاشق شدن قبل از ازدواج لازم است؟
هم چنين اين مبحث عوامل شخصيتي در انتخاب همسر مورد بررسي قرار مي گيرد.

منبع:كانون مشاوران ايران-روانشناسي ازدواج چه كمكي به ما مي كند؟



:: ات مرتبط:

:: برچسب‌ها:
نویسنده : ravanshenas4455
تاریخ : 1400/11/24 
زمان : ۱۶
[ ]